20 frågor

Jag har haft så många frågeformulär på bloggen att det snart är dags för publiken att svara på frågorna om mig... Men jag tycker det är så kul att navelskåda, så här kommer ännu en incurvata:

Drömresa:Konstigt nog svarar jag en jag redan har haft -- Sicilien. Maten var mer himmelsk än ni kan föreställa er, och det var så mysigt att åka omkring i byarna, och jag tog det så lugnt på dagarna och sov så länge jag behövde, och badade frejdigt utan om att bry mig om att jag VPS (vitast på stranden). Ja, det var så makalöst att jag längtar ihjäl mig efter att åka tillbaka. Kanske är min drömresa också något i det förflutna eftersom jag börjar få svårare att föreställa mig att jag nånsin skulle orka med att åka nånstans.
Favoritsysselsättning: Nu eller "på riktigt"? Jag längtar riktigt mycket efter en skidsemester. Några fina plogiga svängar, lite skratt från liften, Lypsylet i fickan. Det längtar jag efter. Sen längtar jag efter att läsa. Har inte orkat läsa klart en bok på alldeles för många månader. Det önskar jag mig, för det är nog min absoluta favoritsysselsättning.
Hur många gånger går du in på Facebook per dag: Ojdå, rätt många. Men det gör väl alla som har smartphone nuförtiden? Man kollar liksom inte bara en gång, utan kanske fyra, fem? Vem räknar...
Vad önskar du dig i födelsedagspresent: Rituximab. Eller något annat valfritt botemedel. 100% fool proof ska det vara.
Drömyrke: Professor i engelsk litteratur, författare, sångerska, konstnär. Bloggare, resenär. Lasagnebedömare. Bebispussare.
Favorittidning/magasin:   Hmm, nu kommer det fram. Vi har hemma, förutom Liahona, Råd & Rön, DatorMagazin, Tävla & Vinn, kanske nåt odd nummer av Vi Bilägare emellanåt. De räknas som Mikaels, förutom Liahona då såklart. Jag brukar svara Allt i Hemmet, men jag har lite tröttnat på den. Brukar älska Martha Stewart Weddings och andra brudtidningar, men det är också lite passé. Har just nu provat tre nummer av Oprah, och typ House Beautiful  och Better Homes & Gardens, men det är inget som direkt får mig att hjula av lycka. Bra, men inte mer. Det finns ju fler inredningstidningar jag gillar, typ Hem & Antik. Och jag har prenumererat på Språk, Vi Läser och lite sånt också, och har uppskattat det, men vill inte ha fler. Likaså Se & Hör deckarutgåva, som kommer varje sommar och är betydligt bättre än vad namnet påskiner. Sen köpte jag en Svensk Damtidning nyss, och det var väl kul med Nobelklänningar en stund. Jag brukar komma fram till att tidningar egentligen inte är värt priset. Man kan lika gärna surfa på ett par snygga bloggar för att få fram samma sak. Så mitt pinsamma svar blir nog Allers. Fick numret jag själv var med i i höstas och gillade det så mycket att jag köpte mig en liten prenumeration. Det finns både recept, inspirerande artiklar, korsord och lite sådär småmys som inte kräver för mycket hjärna. Fatta att jag svarade en pensionärstidning som min favorit!
Favoritplats i Sverige: Där Mikael är. Om han är här hemma. Fast jag har ju som sagt sett ut vart jag vill flytta. Men såvida inte ett under sker, så blir det inget med det. Och då har jag mitt hjärta hos Mikael. Här hemma. (Tvåa måste väl bli Liseberg?)
Thaimat, grekiskt, italienskt eller svensk husmanskost: Italienskt. Lätt. Fast kanske med svensk husmanskost varannan dag och italienskt varannan dag?
Favoritdesigner? Ralph Lauren, Armani, Valentino, nåt sånt? Har i alla fall en stilförebild eller vad det heter, och det är Mary av Danmark.
Vad gör dig lycklig en måndag? Samma som varje dag -- allt och inget.
Vad driver dig att skriva blogg varje dag? Oooo, driver mig! Driver MED mig, snarare. Lusten att skriva driver mig. Ibland lusten att klaga, lusten att ventilera känslor.
Om du fick välja själv, var skulle du då vilja bo? Har nästan hittat drömlägenheten. Men den kommer nog nära för att duga. Det är en tvåa på 74 kvm. Det skulle gärna få finnas lite gästrum å sånt, men jag ska inte gapa efter hela stycket. Modern, nybyggd loftlägenhet med hiss. Alla maskiner, utsikt över templet. Kan inte begära mer. Det skulle vara feta lister och en jungfrukammare. Och en serveringsgång. Men jag tar hellre nybyggt och underhållsfritt, även om mitt estetiska sinne vill ha lister.
Stadsbrutta eller lanttös? Har alltid trott stadsbrutta. Bodde rätt centralt i Göteborg i 20-årsåldern och jag älskade att ta långpromenad "i kvarteret", som gick via Centralen, Ullevi, Liseberg, Avenyn och hem. Men nu känner jag inte dragning till att bo på Söder eller Östermalm eller nåt sånt. Inte ens när jag är där. Det här känns faktiskt hemma. Och jag har det bästa av två världar, lugnt, natur om hörnet, men stan ett stenkast bort. Den här änden av VH är dessutom perfekt, för den är jättecentral jämfört med de flesta andra stadsdelarna, men ändå finns det bara natur på andra sidan, och bokstavligen en minut till motorvägen. Eller om det är två.
Vilken är din största tillgång enligt dig själv? Min uthållighet känns det som om jag litar på rätt rejält nuförtiden.
Vilken är din största tillgång enligt andra tror du? Skulle tro mitt goda humör? Om det nu märks fortfarande.
Favoritmat? Om lasagne kom ur ugnen lite svalare skulle jag svara det. Annars spaghetti med köttfärssås. Och oxfilé kommer tvåa.
Har du någon kändis som du är inspirerad av? Nej, jag har noll kändisintresse. Såg däremot på nån dokumentär om Mette-Marit häromdagen och jag fick ökad respekt för henne. Det var kul. Jag inbillar mig annars att om jag såg en dokumentär om de flesta kändisar skulle min beundran snarare svalna än tvärtom. "Kändis" är ju liksom inget substantiellt. Vem som helst som ******* i Big Brother blir ju kändis. Vad är det att bli inspirerad av?!
Tror du på tankens kraft? Ja! Men med modifikation. Man kan inte betvinga ALLT med tankens kraft. Folk har sin fria vilja, naturen har sina lagar osv. Men tanken kan mer än vi i allmänhet tror, tror jag.
Vart vill du åka på semester nästa gång? Gärna till Egypten vecka tre, när de ska göra om golvet i vårt badrum och vi inte får använda badrummet på en vecka. Vi måste ta upp det med HSB förresten.
Vad är lyx för dig? Energi. Och tid och pengar, alla på samma gång.

2 kommentarer:

AL sa...

Först tänkte jag att vi var själsfränder trots allt eftersom min favorit också är hem och antik, men sen snöt du ur dig Allers och då blev jag lite rädd. Kanske jag OCKSÅ är en Allers då! Vilken ångest. Vet inte om min självkänsla klarar av så många pensionärspoäng.

Monica sa...

Oh! Jag svarade just precis på de här frågorna jag också. Kul att läsa dina svar. :)