Fiffel och båg

Köpte tre juldukar på tradera. Lite dyrt (75:- plus porto för tre) men jag ville hemskt gärna ha en av dem, med Carl Larsson-motiv, så jag bet i det sura äpplet. Varorna var betalda den 4:e och fanns också hos mottagaren den 4:e, via PayPal som man ju ser ögonblickligen på sitt konto. Jag fick dukarna den 20 dec. Avsändaren sa i annonsen att det som postas med Schenker, DHL osv postas en gång i veckan, men att han postar annat som ska med posten med en gång. Mmm, visst. Mitt paket kom via posten. Mer än två veckor senare. Så det var helt enkelt inte sant. Första osanningen.

Sen blev jag supersur för när varan till och med utannonseras med "mycket fina juldukar till nu i jul", så är det väl meningen att de ska gå att använda nu i jul. Fast jag hade väl julkänsla i hjärtat och avsändaren hade ju varnat för långa frakttider, även om jag just då missade att tänka på att det bara hade gällt Schenkergods. Så jag blev inte sur just då, bara trött på säljaren, men tänkte inte mer på det.

Sen visade sig duken jag ville ha vara av tunt polyestertyg och inte som mammas likadana duk i fin bomull. Men det hade ingen sagt nåt om, och de två andra dukarna var förfärliga gamla saker, men sånt får man ju ta. Jag hade ju sett dem på bild och det var ju Carl Larssonduken jag var ute efter egentligen. Och att den var i polyester kunde ju ingen veta eller hjälpa. Oh well.

Så igår natt tar jag fram Carl Larsson-duken ur påsen och ska se om jag ska duka med den idag, eftersom julen ska bort sedan. Så ser jag att den har ett stort himla brännmärke! Som att nån har börjat stryka på för hög värme. Cirka 5 cm brett och 15 cm långt, så ingen liten dutt bara. Man känner även med fingrarna att tyget är annorlunda på ytan på det brända stället. Detta på en duk som i annonsen utlovas vara i nyskick och som säljaren dessutom sagt extra mer mail att den är så fin och som ny. När jag granskar duken mera, ser jag ett brännmärke till, fast litet.

Jag börjar bli grisk och kollar på de två andra. Den ena duken är i fint skick, fast från 70-talet, men den broderade bonaden har en mörk fläck.

Så jag har alltså betalat ett fullkomligt överpris (mitt fel) för varor som inte skickades på i princip tre veckor, där huvudnumret i nyskick var sönderstruket och det även fanns fläckar på en av de andra varorna. Jag blev ju så sur på hur nån kan marknadsföra skit som fina varor. Och hade det inte tagit så himla lång tid för dem att posta, minst två hela veckor för sjutton!! -- så hade jag dessutom trott mig ha användning för dukarna och tittat på dem tidigare.

Två av tre dukar är defekta, de skickas två veckor efter att mottagaren har fått betalt, och juldukarna hinner inte ens användas på julen.

Det värsta är att jag redan lämnade betyg den 20 dec, när jag fick dukarna. Då tog jag i princip bara upp dem ur paketet och grymtade om att det var så dags nu... Den där decembermånaden är så knöfull ändå att man liksom inte orkar bry sig just då, men nu när jag tänker efter på saken så är det ju bedrägligt skött av säljaren.

Och jag blir tvungen att fota och skriva och klaga. Och eftersom säljaren redan fått positivt omdöme så lär han inte bry sig. Jag läste igår vad andra sagt om honom, och en persons varor skickade han inte förrän lika sent som mina, och då hade mottagaren varnat för att han skulle polisanmäla honom. Jag får se vad jag ska göra. Tack och lov att jag betalade med PayPal, de ska visst vara bättre på att hjälpa till i tvister, jämfört med om man betalar till nåns konto -- då har man ju inget att komma med.

Fast det här är ändå inte så illa jämfört med vad jag nyss såg på fejan. En kvinna visar ett foto på sin bil, med bilnummer och allt, och säger att bilen på bilden, en Audi A4, sålde hon till en viss bilfirma i oktober. Mätarställningen stod då på 24000. Nu har hon sett en annons på blocket på samma bil, med 16000 mil på mätaren. Hon vill varna andra för att köpa den eftersom det fifflats med milen.

Fy sjutton. Att lura människor är verkligen lågt. Hur kan man leva med sig själv? Det är en sak att man gör en bra affär, men där både säljare och köpare faktiskt är nöjda med köpet. Men att luras rent ut sådär? Fy bubblan vad lågt.

3 kommentarer:

Stina sa...

Sjukt surt. Jag skulle bli rosenrasande. Speciellt nu när jag är inne i en extra bitchig period, som Mattias säger. :-)

Anja Olergård sa...

Jag behöver tips. Hur inleder man en särskilt bitchig period? Jag vet att Eva Bak blev värsta tigern med bebbe i magen, men så lätt ska vi inte ha det. Hur gjorde du?

Stina sa...

Tro mig, du vill inte ha en bitchig period.. Det känns inte alltid så bra. :-)