Soppromantik

Rev just ut ett recept på svampsoppa från senaste Buffé. Mmm. Tomatsoppa på konserver? Nej, inte om man smakat hemlagad italiensk. En blänkare till höger på sidan föreslår söndagssoppa och säger att man lätt gör soppa åt många -- t ex 12 pers -- i en stor kastrull.

Just nu önskar jag att vi bodde i den stora lägenheten jag trängtar efter och var frisk. Då skulle jag ladda upp med sopprecept och brödliknande tillbehör i långa banor och ha 12 pers på middag varje söndag. Varannan, rättare sagt, när inte barnen är här.

Fy vad det låter kul! Lite prestigelöst och kanske därmed gemytligare samvaro. Avslutas med fördel med ett spel. Mmmmm. Italiensk tomatsoppa med grissini, hyvlad parmesan och färsk basilika skulle komma först. Sen har vi jordärtkockssoppa som smakar gudomligt, rostad rödbetssoppa jag åt på restaurang i Windsor och drömmer om att återskapa. Å, listan kan bli hur lång som helst. Vad kul med ett tema liksom. Och i Lägenheten skulle vi få plats. Suck, ja.

Och slörp, som Emil sa. Man kanske skulle skaffa sig en riktigt vacker soppskål med slev. Det kan jag fundera på imorgon. Jag är ju ändå inte frisk nog att börja ha soppkök. Men jag är specialist på lockande idéer.

4 kommentarer:

Monica sa...

Åh! Jag kom just på att jag saknar Buffé. Jag provade ofta, och gillade, just Bufférecepten. Måste se om jag kan hitta på nätet...

Anja Olergård sa...

Annars kanske det är tjänst de skulle vilja börja med. De får ju inte utländska inköp via Ica, men behåller kanske kunderna tills de flyttar hem igen...

Mimmi sa...

Jag bjöd hem en kompis på lunch och då lagade jag den thailändska soppan med kokosmjölk och tomat, typ. Ändrade lite i receptet efter vad jag hade hemma. Den blev i alla fall jättegod!

Anja Olergård sa...

Kul. Kanske får rota fram det. Fast jag gjorde fisksoppa igår och har mått pest hela dagen av (över-)ansträngningen, så jag måste nog stilla mig. Men det är så kul med mat! Och så gott att äta :)