En vacker, lagom rund kunglighet

Mamma har önskat sig "en vacker, lagom rund kunglighet". Jag vet ärligt talat inte om det finns. Men har man fått önskemål så har man.

Och jag har letat ska ni veta.

När man googlar på tjock kunglighet eller tjock drottning kommer man till Moa Herngrens bok Tjockdrottningen, om Annie, som väger över 200 kilo och tillbringar sina dagar med att drömma sig bort på Facebook och Instagram. Så övertalas hon att medverka i bantningsserien Du är vad du väger. Hon blir Tjockdrottningen med hela svenska folket och dras med i mediehypen och kändissvängen där alla plötsligt vill vara hennes vän. Men ensamheten försvinner inte trots alla lajks, och till sist har Annie bara sig själv att lita på.

När jag googlade på tjock och kunglighet kom jag också till en artikel om att det varit tjock dimma vid nåt tillfälle när kungen skulle göra nåt. Inte heller helt vad jag sökte.

När man googlar på fat prince får man inte ens upp en rappare, och på fat princess bara en tecknad figur. 

På Flashback står det ofta "sanningar" och där påstår en person att Madeleine har tjocka vader. Puh-lease! Konstigt nog kommer Madde upp på bildsöket Fat Princess, och såklart både hon och hennes systrar när de varit med barn. Men det är ju inte att vara tjock! Utseendemässigt ser de inte tjocka ut utan bara som om de har en badboll under klänningen. De är ju inte tillnärmelsevis överviktiga. Fast både Victoria och Madeleine har kanske vägt tio kilo mer än de gör idag, men det är ju inte konstigt. Ibland har de bara varit inte lika jättesmala som de brukar. Jag säger verkligen inget om det! Jag har gått upp en hel person! En hel tjock person!!



Jag har dock läst mig till att kungen av Tonga är tjock. Här är han och hans dotter. Men jag tror det är fint att vara tjock i deras kultur.


Harald av Norge, Henrik av Danmark och Albert av Monaco är inte timida i figuren. Men de är ju karlar! Då får man tydligen bli kunglig på meriter istället för på utseende. Grr!!!


Mera då?

De där engelska prinsessorna, Beatrice och Eugenie och som hade likadana outfits på kusin William och Kates bröllop som de elaka styvsystrarna i Askungen, de är väl inte supervackra eller supermagra. Men de är ju så unga fortfarande, och inte riktigt blivande regenter så jag vet inte hur mycket de kan räknas.



Maria Teresa av Luxemburg, född på Cuba, är inte spenasmal. En kunglighet med lite klädsamt hull! Men så är hon också 60 år. Det var det närmaste jag kunde komma en normalviktig kunglighet!

Här är den omnämnda prinsessan av Luxemburg, Maria Teresa (tv), tillsammans med den snyggaste kungligheten av alla, Màxima av Holland (ty) och den belgiska regenten och hans fru (mitten).

Prinsessan Dianas söner pratade mycket på teve om plikt i samband med 20-årsjubileet av Dianas död (fast jag misstänker att det verkligen inte heter jubileum!!!) och jag tror helt ärligt att det ingår i plikten "kunglig" att vara spänstig, om vi uttrycker det så. Som att man inte kan styra ett land om man inte ens kan styra sin våg. Som ju är hemskt uttryckt med tanke på stackars Victorias ätstörningsproblem. Eller, problemen var väl kanske snarare perfektionism och som manifesterades som ätstörning. Och att det ena inte per automatik löser det andra. Men som sagt, det är lite tunn is att prata om kungligheter och vikt, jag vill inte säga nåt dumt i saken.

Men mitt svar på mammas undran om det finns nån lite lag om rund kunglighet så svarar jag nog nej. Det bästa jag kan komma med är såna som är 70+ och inte ser ut som modeller i figuren längre. Men det är ju fullkomligt normalt att lägga på sig lite när man är 80 och 90, tänker på Beatrix av Holland och självaste Elizabeth. De är ju ingalunda rultiga, har säkert inte ens större än strl 42, men det finns mig veterligt inte en enda kunglighet som inte ser ut som en filmstjärna i figuren.

THAT SAID vill jag gärna ta upp ett annat exempel. De flesta kungligheter, kvinnorna i alla fall, ser inte bara ut som filmstjärnor i figuren utan också i ansiktet. De har säkert sminköser och frisörer och stylister och juveler och designerklänningar för miljarder att tillgå, men en person som jag vill lyfta fram är i kvinnan k mitten på bilden ovan, Mathilde av Belgien.

Hon föddes 20 januari 1973 som Mathilde Marie Christine Ghislaine d’Udekem d’Acoz och gifte sig med kronprins Philippe av Belgien 4 dec 1999. Han tillträdde tronen den 21 juli 2013 och sedan dess är Mathilde drottning av Belgien. De har fyra barn.

Med en sån räcka namn kan man anta att hon är av fin börd, och det stämmer. Jag glömde vad jag läste för en sekund sen, men det var grevar och baroner och sånt. Mathilde är dock den första belgiska drottningen som är född i Belgien. Hon har en kandidatexamen som logoped och en magisterexamen i psykologi. Numera arbetar hon, förutom sina kungliga plikter, bland annat med WHO och UNICEF.

Orsaken till att jag vill nämna henne är att hon är vacker med görsnygga ben, fyra barn, och dessutom ser hon ut som en vanlig människa. Jättevacker, men hon ser normal ut! Jag tycker det är så härligt att tillhöra oss normala. Hon tillhör ju en kunglig ätt, men hon ser sympatisk ut, både till utseendet men till personligheten också.

Så här kommer en Mathildestorm!!!


Inga kommentarer: