Kärleksknep

En del säger lite nonchalant att män är så simpla. Det kanske de är, men jag är inte säker på att det är bättre att vara komplicerade, som vi är.

Men jag har nu snart varit gift i hela åtta år så jag tänkte berätta om ett knep jag har kommit på. Om Mikael behöver tänka på nåt annat så har jag lärt mig att man kan ställa frågor som handlar om vetenskap. Vi har haft en del intressanta diskussioner om fusion och fission som jag har glömt av vid det här laget, och en hel del om explosioner, bomber, atomvapen, gevär, revolvrar och sånt. Och minor när de hittade en på nån grannö. Jag är ju lite morbid och gillar mord så vapendiskussionerna har varit givande. Men lång historia kort. Jag tror att det ibland är en lättnad för en man att veta att det inte kommer några frågor om min rumpa ser fet ut eller hur mycket han älskar mig (jag skyr annars bägge frågorna som pesten), utan att det där jobbiga som har med relationer, känslor, social samvaro, är i en låda med stängt lock som vi inte kommer att öppna på en bra stund. Just nu handlar det bara om kolvar eller protoner. Och för det mesta är jag rätt intresserad av vad han har att säga även när det handlar om sånt, så jag sitter inte och låtsas. Just er man kanske inte gillar vetenskap, men det funkar lika bra med koder, politik, verktyg, program, ekonomi. Inte skor, diamanter, läppstift. Kvinnliga skådespelare kan funka, men inte manliga. Ordet Darcy fungerar tydligen som insomningstablett.

Det här är förstås lite överkurs. Man ska ju inte börja ställa frågor om det är mitt i ett viktigt teveprogram eller när de håller på att somna. Men ni är ju inte dumma. Har ni några tips på hur man gör sin man lycklig? (Och nej, ni som kom hit för att ni sökte på "hur man gör sin man lycklig" kan gå till nästa länk i listan. Det här är inte en sån blogg.)

1 kommentar:

modren sa...

Fast Darcy är en insomningstablett för modren också...
Nu svär hon i kyrkan igen...