Mina hårstrån

Jag är inne i en ny hårtappningsperiod. Inte så illa som förra gången, för typ 3 år sen, men ändå väldigt tydligt. Om jag borstar tänderna så ligger en handfull hårstrån i handfatet efteråt. Utan att jag har petat på håret. Jag hittar hår på bröstet varje kväll, på, under, i behån. Hemtjänsten ser håren rinna nerför ryggen när hon tvättar mig och att det ligger lika mycket eller mer hår i det där duschgolvsgallret numera fast jag har klippt av 15 cm. Jag hittar hår i besticklådan och i diskmaskinsmedlet. Alldeles givetvis i läppglanset en minut efter att jag satt på det. Klistrig mun är hårmagnet.

Jag hade tid hos min vc-läkare i veckan. Tror ni jag vågade ta upp det där om att prova T3 istället för T4, eftersom T4 måste omvandlas till T3 för att kunna användas av kroppen, och jag har en magkänsla, sen knappt 20 år, men ändå, att min sån omvandling inte funkar som den ska. Jag har ju inte blivit av med ett enda symptom på hypotyreos fast jag ätit Levaxin i kanske närmare 20 år. Jag vågar inte säga ifrån, för så många läkare är av åsikten att om värdena är bra så är allting bra. Och jag är inte en fullt utvecklad alternativgudinna och köper inte riktigt det snacket heller. Och så vill jag inte ta upp nåt som jag är rädd skulle skada hans syn på mig, för jag är beroende av honom för alla mina grymt många mediciner och att han har koll på allt som är fel på mig som inte är ME, och det är också en hel del.

Ja, men håret ramlar åtminstone inte av i tussar utan som mest typ ett dussin hårstrån om man tar i håret. Tussar och fläckar är inte bra. Detta kan vara sena biverkningar från Lyrican eller Sarotenet. Jag vet inte om jag är övertygad, det var längre sen jag slutade med det, har bara haft håravfall ett par månader. Jag tror fortfarande på sköldkörteln. Men jag är bara magister i engelsk litteratur och ägare till denna ologiska lekamen, så vad vet jag.

Inga kommentarer: