Vad har man Internet till?

Mikael och jag såg på nån film på tv, vi har skaffat provmånad på C more tror jag det är. Kommer bli för jobbigt för mig att se på filmer varenda kväll men de har hittills varit väldigt bra i alla fall. Men så blev vi påminda om frasen Satisfaction guaranteed och försökte komma på vilken låt den kom ifrån. Lyssnade på två, det var inte rätt. Jag hörde rytmen på orden i huvudet men Mikael kände inte igen det när jag sjöng. Efter ett bra tag gav bägge upp och jag var irriterad på Internet som inte kunde ge oss svaret.

Sen kom jag på vad noterna före satisfaction guaranteed var, men det hjälpte ju inte. Men då visste jag i alla fall att det verkligen var en låt. Men orden fattades mig.

Plötsligt kommer jag på att låten är på Babel! Sökte på olika saker men jag hade nog inte rätt sökord för jag hittade inget. Kollade på senaste avsnittets slutmelodi men det var verkligen inte den låten jag tänkte på. Men så börjar Mikael kolla och säger plötsligt Elvis, A Little Less Conversation och jag hittar den snabbt på YouTube. Ja, jag är så bakom att jag använder YouTube även till att lyssna på musik, en gång i månaden eller så. Jag känner att titeln är rätt i rytmen och när jag hör introt vet jag att det är rätt låt. Sen börjar han sjunga:

A little less conversation, a little more action, please
All this aggravation ain't satisfactioning me

Jag vet inte om texten är rätt, satisfactioning är väl inget ord, men så stod det.

Och dels får vi svaret på varför vi bara fick andra låtar när vi sökte på textfrasen satisfaction guaranteed.

Och trots att jag blev sur på Internet så fick vi ju fram det till slut. Det tog två man en halvtimme, inklusive lite mellanspel i det undermedvetna medan jag grävde fram ytterligare ledtrådar. Utan Internet hade vi nog inte ens försökt komma på det.

Så just nu känner jag mig rikare på information. Men om det verkligen bidrar till människosläktets förbättring vet jag inte.

1 kommentar:

En långvarig förkylning sa...

Fraser eller korta utdrag från låtar är livsviktigt att få reda på. Annars tröttar man ut sig i onödan på att komma på vad det är o så går det på repeat i hjärnan. Så jag har alltid appen Shazam redo som fångar upp om så bara ett par noter i en jingel o vips får man reda på vilken låt det är. Jag har inte provat att humma än, men kanske att Shazam fångar upp det också.