Kunganamn

Jag vet inte vem som ska föda först, vår Madeleine eller engelska Kate. Såg att det fanns nån artikel om namnen på "det sjunde barnbarnet" men jag iddes inte läsa den. Den här bilden kom dock rätt upp å ner i mitt IG-flöde så den såg jag vare sig jag ville eller ej.

Många av namnen är fina. Själv gillar jag Alice och Amelia bäst, och Adela som inte är med på listan. De manliga har jag lite svårare för. James, Philip eller Henry? Men jag kan inte sätta en enda spänn på vad det blir.

Annars har namnet Estelle brutit ner sitt motstånd. Herman Lindqvists uppjagade "nattklubbsdrottning"  känns något överdrivet. Men det är kanske för att lilla damen blivande drottning är så ypperligt charmant. Men aldrig blir det nån som heter Anja.

2 kommentarer:

modren sa...

Jag läste på nåt löp att Madde o hennes karl har valt nåt helt oacceptabelt namn och att kungen & co är arga.
Så dom går kanske utanför boxen.
Själv tycker jag att Estelle är ett supervackert namn, och lagom ovanligt.
Tänk ändå vad många femtonåriga Felicia det finns, och nu Tindra och Nova.
Namnmodet går verkligen i vågor.
Mitt första förnamn måste förbli glömt och begravet. Jag gömmer mig bakom mitt alias.
Och Anja, om jag hade fått som jag ville hade du hetat Anna. Och om pappa hade fått som han ville hade du hetat Louise. Jag kunde inte fördra Louise ihop med Klarin. Vi kompromissade till slut av ren utmattning. Du är en kompromiss :-)
modren

Anja Olergård sa...

Louise Olergård låter dock bra. Men Louise Klarin är en astaattack! Och förstår att pappa vetoade Anna, även om han brukade kalla henne mamma och inte Anna.